Főoldal

2021. August. 1. Sunday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Hírek

Vissza a többi hírhez

Bordal pályázat

2021-06-02

A Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. (továbbiakban Kiíró) valamint Losonc Város Önkormányzata az FMP-E/1901/1. 1/047 számú és „Helyi értékek mentén – kulturális programok és helyi hagyományok Gyöngyösön és Losoncban” című nyertes projekt keretében, melynek támogatója az Európai Regionális Fejlesztési Alap, pályázati felhívást hirdet bor tematikájú versek megzenésítésére. A pályázat célja a szlovákiai és a magyar kultúra hagyományainak megismertetése országhatárokat átlépő módon, a helyi termékek és gasztronómia összekötése a kultúrával, a helyi kulturális szereplők bemutatása, népszerűsítése.

 A pályázók köre: amatőr zenekarok Heves megye térségéből.

 Pályázni két kategóriában lehet:

-          boros tematikájú versek könnyűzenei stílusú feldolgozása

-          boros tematikájú versek alternatív (pl.: rock, grunge, stb.) stílusú feldolgozása

A pályázat keretében feldolgozható versek köre a www.matraiborvidek.hu valamintwww.matraibordal.hu weboldalon érhető el. A pályázat keretében csak a kiíró által meghatározott művek dolgozhatóak fel.

Az egyes pályaművek hossza maximum 4 perc lehet.

 A pályáztatás az alábbi lépésekből áll:

-       -  a pályázatra augusztus 02. napjáig lehet jelentkezni a borvidekmatrai@gmail.com  e-mail címen. A jelentkezésnél kérjük legyenek szívesek rövid bemutatást írni a jelentkező amatőr művész/együttes tevékenységéről (maximum fél A/4 oldal terjedelemben), illetve kérjük egy legalább 1 Mb méretű fotó megküldését. A feldolgozott művet mp4 videó formátumban kérjük megküldeni a borvidekmatrai@gmail.com e-mail címre. Az egyes videók hossza maximum 4 perc lehet.

 - A jelentkezésnél kérjük megadni, melyik verset dolgozták fel a Kiíró által megjelölt művek közül és milyen stílusban. A beérkezett pályaműveket a Kiíró szakmai zsűrije kiértékeli és kategóriánkként 5 pályázónak fellépési lehetőséget biztosít a 2021 augusztus 07-én, Gyöngyösön megrendezendő Mátrai Bordal Fesztivál keretében. Kiíró fenntartja a jogot a rendezvény dátumának módosítására a pandémiás helyzet függvényében.

 -          A Kiíró a határidő letelte után pályaműveket nem fogad.

 -       -   A szakmai zsűri 2021.augusztus 03-án kihirdeti a pályázat nyerteseit és a fellépésre kiválasztott kategóriánkként 5 fellépőt.

A pályázat keretében az alábbi művek zenésíthetőek meg:

Petőfi Sándor: Meredek a pincegádor

Petőfi Sándor: A borozó

József Attila: Himnusz a borhoz

Babits Mihály: Szüret előtt

Babits Mihály: Őszi pincézés 1

Ady Endre: Szüret

Vörösmarty Mihály: Fóti dal (részlet)

Szabó T. Anna: A vallomás bora

A versek letölthetőek a www.matraibordal.hu weboldal VERSEK menüpontjából. Valamint a pályázati felhívás és a versek elérhetőek a http://www.matraiborvidek.hu/boraszoknak/szabalyzatok-torvenyek oldalon a Bordal Pályázat és Bordal versek dokumenrtumokban. 

Pályázati nyeremények:

A pályázatban kategóriánkként 1 nyertest választ a szakmai zsűri, akik kategóriánkként 1 mátrai ajándékcsomagot, valamint 100 000 Ft. értékű hangszervásárlási utalványt nyernek. Valamint fellépési lehetőséget biztosít számukra a zsűri a 2021 évben megrendezendő Mátrai Bordal Fesztivál valamint a Szlovákiában 2021 év augusztusában megrendezendő Losonci Város Napok Fesztivál keretében. A pályázat során kategóriánkként 5 pályázó számára 1 mátrai ajándékcsomagot valamint fellépési lehetőséget biztosít a zsűri a 2021 évben megrendezendő Mátrai Bordal Fesztivál keretében.

A zsűri egy pályázó részére különdíjat biztosít a „Legjobb dal Rosé-hoz” címmel, melynek díja 1 mátrai ajándékcsomag.

Egyebek

A pályázók a pályázatra történő jelentkezéssel hozzájárulnak fényképük, bemutatkozó anyaguk valamint a feldolgozott művek feltöltéséhez a www.matraiborvidek.hu valamint www.matraibordal.hu és a www.lucenec.sk weboldalra, valamint a Kiíró közösségi médiafelületeire, továbbá tudomásul veszik, hogy a beérkezett pályaműveket a Kiíró a későbbiekben kommunikációs kampányaiban felhasználhatja.

Azon beérkezett pályaművek, amelyek gyűlöletbeszéd terjesztésére, bármilyen politikai állásfoglalásra, az emberi méltóság-, a vallásszabadság, az esélyegyenlőség, az Európai Uniós előírások, normák megsértésére irányulnak, automatikusan kizárásra kerülnek a versenyből. A pályázat célja a kultúra, a mátrai borok megismertetése, széles körben történő népszerűsítése.

A pályázat kiírója fenntartja a rendezvények időpont változtatásának jogát.

A pályázattal kapcsolatosan további információ a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. e-mail címén kérhető: a borvidekmatrai@gmail.com

A Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. valamint Losonc Város Önkormányzata az FMP-E/1901/1.1/047 számú és „Helyi értékek mentén – kulturális programok és helyi hagyományok Gyöngyösön és Losoncban” című nyertes pályázatának támogatója:

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció