Főoldal

2021. March. 2. Tuesday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Borászokról


Nagyrédei Szőlők Borforgalmazó Kft.

Cím:3214 Nagyréde, Borászati Üzem 0210/1 Hrsz.
Telefon:37/573-500
Email:info@nagyredeiszolok.hu
Weboldal:http://www.nagyredeiszolok.hu

 A "Nagyrédei Szőlők" Borforgalmazó Kft. a Szőlőskert ZRT-ben meglévő szaktudást átvéve, tovább fejlesztve, a Nagyrédei hagyományok ápolását szemelőtt tartva alakult meg a "Nagyrédei Szőlők" Kft. Pincészetünk a Mátrai történelmi borvidék egyik legjelentősebb borászati központja maradt.

Boraink döntő többsége a szóló kíméletes feldolgozásából nyert, és flotációs eljárással tisztított mustból, szabályozott hűtött erjesztési technológiával előállított, ún. elsődleges illat, zamattal rendelkező gyümölcsös típusú borok. Ugyanakkor a hagyományos eljárásra és a szelektált nagy minőséget adó szőlőfajtákból nyert borkülönlegességek előállítására is nagy gondot fordítunk.

A Mátraaljai borvidék és azon belül a nagyrédei termőhely mikro klímája a fehér, illetve zamatanyagokban gazdag korai és közép korai érésú szólófajták és ezekből készült minőségi borok, mint pl. Szürkebarát (Pinot Grigio), Chardonnay, Muscat Ottonel, Zenit, Irsai Olivér készítésére a legalkalmasabb. A szóló termelés és borkészítés a pincészet felfogása szerint a fogyasztói és piaci igényekhez kell, hogy alkalmazkodjon. A piaci igények figyelemmel kísérése, a reagálás az esetleges változásokra és minden ezen információ közvetítése a termelők felé.

Pincészetünk borai jól illeszkednek a piaci igényekhez.A "Mátra" borcsalád és a "Gróf Nagyrédei , a szélesebb fogyasztóközönségnek szól, változatos fajtaválasztékban, kedvező áron kínáljuk.

A Gróf Rhédey-borok, minden év novemberében, a nagyrédei Ujbor-ünnepére készülnek el, újdonságot kínálva a friss borok kedvelőinek.

A gasztronómiának, és az igényes borkedvelőknek kialakított "Mátra Hill” borok között megtalálhatók a kedvelt világfajták, illetve hungarikumok is.

 

Pincészetünk top-minőségét a gondosan válogatott alapanyagból, különleges eljárással készült "Vitézvölgyi” és "Édes” borcsalád reprezentálja, amit a vendéglátásnak és a borszaküzleteknek ajánlunk.

Borászat nyitva tartása: H-P: 7-15.00

Vissza a borászokhoz

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció