Főoldal

2021. August. 1. Sunday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Borászokról


Mátravin Borház Kft.

Cím:3275 Detk, Sport út 1.
Telefon:0637-375-030
Email:bakosimrene@matravin.hu
Weboldal:http://

Katona György mezőgazdasági technikumot, illetve szőlész-borász szakot végzett, a borral szövetkezeti munkája során került szoros kapcsolatba.

Eddig elért legfontosabb sikerei között tudható, hogy Olasz rizlingjükkel 1. helyezést értek el Balatonfüreden, az országos borversenyen. Ezen kívül megyei borversenyek, szőlészeti bemutatók szervezése is a nevéhez kapcsolható. Hagyományos, száraz borok készítésével kíván hozzájárulni a Mátrai Borvidék ismertségének növeléséhez, illetve a mátrai vörösborok elismertetéséhez. A falusi borturizmus elterjesztése és borutak szervezése mellett a rendezvények színvonalas kiszolgálása és a kulturált szálláshelyek megteremtése tartozik hosszú távú tervei közé. Munkájában legfőbb segítsége az 1981-es születésű Szabó Zsolt, aki a Károly Róbert Főiskolán szerzett agrármérnöki végzettséget, kertész szakirányon.

6 hektáros birtokuk és a pince előzetes bejelentkezés alapján látogatható, vendégeik számára maximum 30 főig borkóstolást és hideg étkeztetést tudnak nyújtani.

A borászat adatlapja letölthető itt!

Vissza a borászokhoz

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció