Főoldal

2021. August. 1. Sunday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Borászokról


Szőke Mátyás Pincészet

Cím:3036 Gyöngyöstarján, Jókai Mór tér 28.
Telefon:0637–372-539, 0630–965-4874
Email:szoke.matyas@mail.datanet.hu
Weboldal:http://www.szokematyas.hu

A család már nagyon régóta foglalkozik szőlőtermeléssel, a szülők és a nagyszülők is ismerték a szőlőtermelés minden fortélyát.

A 30 hektáron gazdálkodó családi pincészet Szőke Mátyás vezeti, ebben segít neki fiatalabb fia, Zoltán, aki borászként végzett Budafokon és a pincemunkálatok vezetésében vesz részt. A felesége a szőlőmunkák irányítását végzi. Céljuk a borvidékre jellemző fehérfajtákból – irányított erjesztéssel – minél jobb minőségű reduktív borokat készíteni a termőhely, a fajta és a technológia összehangolásával. A Mátrai borvidék alkalmas terület a nagy vörösborok készítésére is. A Szőke Pincészet is alkottunk már „nagyokat”! Terveik között szerepel, hogy a vidék vörösboraikról is híres legyen.  Legfontosabb eredményüknek tartják, hogy 2002-től rendszeresen szállítanak Kaliforniába, jelenleg 6 fajta bort.

Széles borkínálatukkal igyekeznek követni a fogyasztók ízlését. A pincénél egyszerre 50 fő fogadására van lehetőségük, a vendégeik számára borkóstolásra, étkezésre és borvásárlásra van lehetőség. Csak előzetes bejelentkezés alapján.

 

A borászat adatlapja letölthető itt!

Vissza a borászokhoz

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció