Főoldal

2021. August. 1. Sunday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Borászokról


Benedek Pince

Cím:3036 Gyöngyöstarján Rákóczi út 68.
Telefon:06-30-7424186
Email:benedek.peti@freemail.hu
Weboldal:http://www.benedekpince.hu

A családi borászat tradicionális alapokon nyugszik, a szülők és a nagyszülők is mindkét ágon foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel.

Péter a gimnázium elvégzése után a Kertészeti Egyetemen szőlész szakon, majd szőlész-borász szakmérnöki szakon tanult. 2008-ban fél évet töltött Kaliforniában, a Napa völgyben található Cuvaison Pincészetnél. Édesapja, Benedek János indította el a komoly borászkodás alapjait a 90-es évek után. Mára már főleg a szőlőben a gépi munkákat, a növényvédelmet és a talajmunkákat végzi. Édesanyja, a vállalkozás gazdasági pénzügyi részét vezeti, valamint nélkülözhetetlen protokoll munkát tölt be a pincében történő borbemutatók során.

Öccse, Balázs, aki ugyan műszaki pályára készül, de szinte mindenben segít, jó humorával és nyugodtságával teszi emlékezetessé a család mindennapjait. Nagy hangsúlyt fordítanak a Chardonnay fajtának, céljuk, hogy a borvidéken egyedi, szép és érdekes stílusú bort készítsenek belőle. Hiszik, hogy a fajtának van létjogosultsága a Mátrában!

A jövőben a pince bővítését tervezik, illetve a palacktároló készáru raktár fejlesztését. Szeretnék a falusi turizmust is erősíteni. 2004-ben a Benedek Pince Cserszegi fűszerese lett a ’Csatlakozás Bora’. 15 hektár területen gazdálkodnak.

Pincéjükben egyszerre 40 főt tudnak fogadni, csak előzetes bejelentkezés után.

A borászat adatlapja letölthető itt!

Vissza a borászokhoz

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció