Főoldal

2020. April. 1. Wednesday

Keresés

Készült a Nemzeti Bormarketing Program és az Agrármarketing Centrum támogatásával

Borászokról


Abasári Bormanufaktúra

Cím:3200 Gyöngyös, Csokonai Vitéz Mihály út 7.
Telefon:0637-310-478, 0620-4748-789
Email:porupandi@t-online.hu
Weboldal:http://www.abasaribormanufaktura.hu

A családi vállalkozás 1990-től foglalkozik szőlőtermesztéssel, borászattal, folytatva a hosszú évszázados hagyományokat.

A birtok egy része Abasáron, a fenn maradó területek a Mátrai Borvidék kiváló fekvésű dűlőin találhatók. Kezdetben jövedelem kiegészítésként indult a vállalkozás: pár száz négyszögöl szőlő művelésével csupán néhány hektoliter bor készült. Ma már azonban 15 hektár szőlő területre és közel 700 hektoliteres kapacitású borászatra bővült, mely jelenleg a család munkáját és megélhetését biztosítja. A művelés során igyekeznek mindig a lehető legkorszerűbb eljárásokat alkalmazni. A délfekvésű domboldalakra telepített szőlőültetvényeik biztosítják a kiváló minőségű alapanyagot. Az ültetvények gondos, rendkívül kézimunka-igényes ápolása során arra törekszenek, hogy alacsony tőketerhelés mellett egészséges, kiváló beltartalmi értékkel rendelkező szőlő kerüljön feldolgozásra.

Boraik ez idáig számos versenyen mérettettek meg ahol aranyérmeket, különdíjakat is nyertek. Munkájuk során fontos szempontnak tekintik, hogy boraik a fogyasztó ajkára megelégedett mosolyt csaljanak. Előzetes bejelentkezés után 40 fős csoportot tudnak vendégül látni pincéjükben, ahol borkóstolásra, étkezésre és borvásárlásra van lehetőség.

 

A borászat adatlapja letölthető itt!

Vissza a borászokhoz

Eseménynaptár

2009 Jan

Hírlevél

Akció